The Organ Club - Christmas Special

Det er billetter igjen. Både på billettservice og i døren.
Studio SUS Feirer Jul med Gjester:
Knut Reiersrud - Gitarer * Håkon Kornstad - Saxofoner
Organ Battle: Atle Bakken - David Wallumrød - Bugge Wesseltoft
Audun Erlien - Bass * Anders Engen - Trommer

150/100 + avg
300/300 + avg

The Source: of Christmas

La The Source være din hyrde som leder deg opp Vogts gate til du ser den vakre kuppelen til Soria Moria. Inne i denne prangende pantheon funkler en klingende galakse av julestjerner til din ære!

300/300 + avg

The Source: of Christmas

Trenger du asyl og beskyttelse mot den endeløse autostrada av strømlinjeklingende julekonserter?
Fortvil ikke!!!

300/150 + avg

Pøbejul med POING og venner

For tiende gang inviterer POING til et litt annerledes juleshow, fylt med sjarm, spillelyst, humor, klassiske julespill og musikk som noen av oss vil forbinde med jul. Som tidligere år blir POING utvidet med trommer, harpe og verdens vakreste strykekvartett. Artistlisten blir, som alltid, lang som et vondt år. POING er Håkon Thelin, på kontrabass, Rolf-Erik Nystrøm, på saxofon, og Frode Haltli på akkordeon.

200/100 + avg

LONEY DEAR

"Første gang jeg så Loney Dear var på by:Larm i Trondheim i 2007. De som kjenner by:Larm-publikummet vet at å se denne type konserter der ofte kan være en selsom opplevelse siden bransjefolk ofte er konsertbortskjemte og mer opptatt av å drikke øl og skravle enn å gi full oppmerksomhet til artisten. To låter ut i konserten var derimot i dette tilfellet en fullsatt sal musestille og alle hadde gitt opp bransjehoringa for en stakket stund. Jeg var selv overbevist om at Loney Dear var mitt nye favorittband..." - Kjetil Sandlund

170/170 + avg
150/150 ink. avg
320/320 + avg

El Dorado Salsa Party

International and national danceshows - many premiers! The shows are brought to you by Golden Rythms Weekend, 1 from Bachata Weekender and 1 from Danseglede.
International and national DJs. The music will be a nice even mix of salsa, timba, mambo, bachata and cha cha cha.
International and national danceshows - many premiers!

180/180 + avg

deLillos spiller ‘Suser Av gårde’ med et stjernelag av gjester

En helt spesiell kveld med deLillos. En kveld du aldri får igjen. En kveld der deLillos har invitert venner og kollegaer til å tolke sangene fra ‘Suser avgårde” på sin måte. Øystein Dolmen, Stein Torleif Bjella, Maria Mena, Andrej Nebb, Thomas Dybdahl, Jørn Christensen, Einar Stokke (Jim Stärk), Aslag og Lars Håvard Haugen fra Hellbillies, Bare Egil, Tommy Tokyo, Lars Lønning fra Black Debbath, Lasse Marhaug, Rolf Erik Nystrøm, Christel Alsos og Ida Maria skal ære deLillos med å delta og tolke låtene på sin måte. Selvsagt med deLillos, forsterket med både Øystein Paasche og Øystein Jevanord på scenen med alle gjestene.

300/300 + avg

The Organ Club

Bugge Wesseltoft - Hammond B3
Eirik Øien - bass
Martin Horntvedt- trommer

130/80 + avg

Térez Montcalm ”Tribute to Shirley Horn”

Térez Montcalm har en sterk og egenartet stemme, og har blitt sammenlignet med størrelser som Janis Joplin, Edith Piaf, Nina Simone og Ella Fitzgerald. Og selv om hun fremstår som en både skolert og dyktig jazzsanger, vil hun også appellere til folk som liker pop og rock.

270/220 + avg
250/200 + avg
250/200 + avg
250/200 + avg
200/200 + avg

Stacey Kent

Stacey Kent har for mange vært en av de helt store jazz-oppdagelsene på 2000-tallet. Hun har blitt kåret til årets jazzvokalist i England, og ble nylig også nominert til Grammy-pris i USA. Cosmopolite tilbyr et uvanlig sterkt program hele denne høsten. Det spørs likevel om ikke nettopp denne konserten vil bli stående som et av de absolutte høydepunktene, når Stacey Kent og musikerne går på scenen med materialet fra det lovpriste albumet “Raconte-moi”.

270/220 + avg

ASTER AWEKE (Etiopia)

Den berømte etiopisk vokalist Aster Aweke kommer sammen med sitt band, hele veien fra Etiopia. Gå ikke glipp av denne unike anledningen!

350/350 + avg
150/100 + avg

Mulatu Astatke

Mulatu Astatke er kjent som opphavsmannen til “ethio-jazz”, der vestlig jazz møter tradisjonelle etiopiske melodier. Han er en sann pionér innen afrikansk musikk, med en produksjon som så til de grader har tålt tidens tann.

250/200 + avg

Antropófagos - World music café

Antropófago betyr kannibal. Antropófagos kan sies å stå for en musikalsk kannibalisme når bandet tar til seg rock, funk, ska og reggae og mikser dette med brasilianske, portugisiske og norske stilarter og lydbilder.

Fri entré

Tango for 3

Tango for 3 utvider og utfordrer den musikalske paletten som utgjør tangoens vesen: Det inderlig pasjonerte, de skarpe dynamiske kontrastene, de ertende brå skift og de tilsynelatende frikoblede rubatofraseringer mot de taktfast huggende rytmene. Og en god dæsj humor og spilleglede. Her spiller de sammen med Det Norske Blåseensemble og til dans fra tangodansere fra Tenk tango. Vi garanterer masse moro!

200/50 + avg
350/350 + avg

The Grascals

Vi starter like godt med å slå fast at The Grascals er den beste bluegrass-gruppa i USA om dagen. Og at denne torsdagskvelden på Torshov i Oslo bør bli en av årets aller største festkvelder for de mange som elsker bluegrass, country og nordamerikansk roots-musikk.

250/200 + avg

Salsa Fiction

Kjære salseros, timberos, bachateros y rumberos. Club Clave Presenterer: Salsa Fiction. En storslått salsafest med DJs: Guachi Guaro, Piedra, Juan-in-a-million & Yuma'n. Arr: Club Clave, Latinroom, Salsakompaniet og Danseglede

170/170 + avg

Miki N’Doye - World Music Cafè

Miki N’Doye – kalimba, perkusjon ,sang
Jon Balke – keyboards
Olav Torget –gitar
Kennet Ekornes-perkusjon
Helge Norbakken-perkosjon

Fri entré

The Organ Club - Organizm 2

PETTER VÅGAN - GUITARS - EFFECTS
GARD NILSSEN - DRUMS (susanne sundfør - puma - lord kelvin)
BUGGE WESSELTOFT - HAMMOND B3 - EFFECTS

130/80 + avg

Omar Hakim - The Trio of Oz

Det er litt av et stjernelag Cosmopolite kan tilby sitt publikum denne kvelden. Trio Of Oz er et samarbeid mellom den legendariske trommeslageren Omar Hakim fra Weather Report og den svært talentfulle jazzpianisten Rachel Z. Denne gangen kommer de til Oslo med bassisten Solomon Dorsay, og vil også ha med seg den norske saxofonisten Bendik Hofseth som gjest.

225/175 + avg

Helen Berhe og Jacky Gosse med Zion band

Helen Berhe og Jacky Gosse med Zion band er det hotteste i Etiopisk musikk akkurat nå. Sammen med Dj Dalion fra Stockholm gjester de Norge for første gang. Ikke glipp av en fantastisk konsert, et fyrverkeri av et show og en sydlandsk stemning du ellers må reise langt for å oppleve.

300/300 ink. avg

Latini - World Music Cafè

Claudio Latini er en veteran innen brasiliansk bossanova og pop. Mange har i de siste årene latt seg glede av duoprosjektet han har sammen med sin kone Cristina. Med bandet Latini er musikken tilpasset hans nye og mer jazzbaserte plate ”Receita para a vida”.

Fri entré

Peter Knight and Dung Nguyen Sextet 'Way Out West'

Gruppen forener jazz med melodistrofer og elementer av vietnamesisk tradisjonell musikk og vest-afrikanske grooves og henter inspirasjon fra både Steve Reichs minimalisme og amerikansk Mississippi "dirty blues".

100/100 ink. avg
Fri entré

Transjoik m/ gjester: Said Murad & Sabreen (Palestina)

Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikkelementer bygger gruppen opp en moderne, men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

150/150 + avg

Tinariwen

Når Tinariwen nå kommer til Cosmopolite i Oslo, skjer det samtidig som de slipper sitt femte album. Det har fått tittelen “Tasssili”, og byr på både elektriske og akustiske sanger, spilt inn i den sørlige ørkenen i Algerie. Kjenn din besøkelsestid – og unn deg et intimt møte med et av verdens aller mest spennende band!

250/200 + avg
195/150 + avg
170/120 + avg

Tango Ensillado

I år er det 90 år siden verdens mest berømte tangomusiker, komponist og bandoneonist Astor Piazzolla ble født. Dette feiers med en konsert med den nye norske kvintetten Tango Ensillado

170/120 + avg

Melita Matsinhe m/ band - World Music Cafè

Melita er nå aktuell med sitt eget band, der hun er låt skriver, arrangør, bandleder, pianist og sanger. Disse unge artistene representerer den nye generasjon innen verdensmusikkscenen i Norge.

Fri entré

Luisón y su Sonora - World music café

Latin/cubansk salsaband som spiller cha-cha, salsa, cumbia, merengue, timba son og ballader. Bandet ledes med trygg hånd av den kubanske perkusjonisten, sangeren og komponisten Luisón Capote. Dette bandet har med seg meget erfarne jazz og latin –musikere fra inn og utland. Tilsammen lager de et fyrverkeri av et danseorkester som vil glede og få pubikum opp å danse.

100/100 + avg

Shahram Naseri - Avlyst

Ved avlysning av konsert må kjøpt billett returneres til utsalgssted innen 30 dager etter konserten skulle funnet sted.

300/250 + avg

Busi Ncube m/ band

Busi Ncube hører til blant det sørlige Afrikas mest spennende stemmer og er en profilert musiker i sitt hjemland Zimbabwe. Hun har delt scene med Miriam Makeba, Youssou n’Dour, Marie Boine og mange fler.

Fri entré
Fri entré
150/150 + avg

The Organ Club - "African Groove!"

Bugge Wesseltoft inviterer musikere og gjester til en super afrikansk groove inspirert kveld. Afrobeat - Jazz - Orgelbrus og Flowerpower inspirert musikk, ikke glem danseskoene.

170/120 + avg

Tomasz Stanko Quintet

Tomasz Stanko er en intens trompeter med en markant stemme og har vært en sentral figur på Europas og verdens jazzscene i flere tiår.

250/200 + avg
400/400 + avg

Yellowman & The Sagittarius Band

King Yellowman has an incredible history in Reggae music. His upbringing at the Maxfield Home orphanage in Kingston and being albino in Jamaica were two obstacles the he overcame and went on to be (at one time) the biggest reggae artist since Bob Marley.

300/300 + avg

Candi Staton

Candi Staton representerer "the real old school" soul. Med over 40 år som en av soulmusikkens førstedamer er det hørlig å høre denne gudbenådede stemmen igjen.

250/200 + avg

Cristina Branco

"En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam". Cristina Branco formidler de dype følelser, -portugisiske sanger om skjebnen.

230/180 + avg

La Banda Mix - World music café

La Banda Mix består av 11 musikere med bakgrun fra Chile, Mexico og Norge. De formidler varm danserytme som Salsa, Cumbia og Merengue som du bare må danse til!

130/80 + avg
150/100 + avg

Carnaval do Brasil

Ekte Brasiliansk karneval med:
Show de Mulatas
Grupo Zanza
Trio Brasil
+overraskelser

150/150 + avg

World Beats: Thione Seck & Raam Daan Band

Raam Daan er et stort ensemble med 15 musikere som byr på en unik opplevelse av Mbalax rytmer fra Senegal. Bandlederen Thione Ballago Seck, er en av Senegal største sangere og musiker i sjangeren, på lik linje med Baaba Maal og Youssou N'dour.

300/300 ink. avg

Ole Börud – Offisiell Releasekonsert

Endelig kommer oppfølgeren til succédebuten "Shakin´the ground". Den nye CDn "Keep Movin" slippes i forbindelse med konserten.
Det blir full pakke med 11-mannaband!

180/180 + avg

Hyllest til Simon & Garfunkel

Stemningsfull konsert med varierte fremføringer av Simon & Garfunkels mange populære melodier. Med Band , kor, solister og vokalgrupper. Musikalsk leder: Erland Dalen.

200/200 + avg

Ron Carter ” The Golden Striker Trio”

Ron Carter regnes som en av jazzens mest originale, innflytelsesrike og hardt arbeidende bassister. Han har medvirket på utrolige 2 500 plater, og har spilt sammen med store navn som Gil Evans, B.B. King, James Brown, Stan Getz og Dexter Gordon. Fra 1963 til 1968 var han fast med i Miles Davis Quintet.

250/200 + avg

Big Easy Funk!

Tricia Boutté, Kåre Nymark jr. og Paul David Longstreth. Hva de tre fantastiske musikerne finner på sammen med Romsås Janitsjar, er ikke godt å si; både funk, soul og jazz står nok på plakaten.

225/225 + avg

Candela - World music café

Candela er en norsk flamencogruppe som i en årrekke har opptrådt på mange ulike scener. Repertoaret er en god blanding av ulike stiler og former i flamencotradisjonen som varierer fra sterke rytmer til myke og melodiøse låter. Candelas flamenco passer for et publikum som ønsker en god og allsidig konsertopplevelse med spansk musikk.

150/150 + avg

The Organ Club - "The Jam Lab"

Bugge har med seg to utrolig bra unge musikere. Jo Berger Myhre (Splashgirl - Ingrid Olava m-m) og Bendik Holvik Kjeldsberg (Shimmering). De møttes på Horten Jazzklubb i januar møtet var så vellykket at det må prøves igjen! Space rock - Jazz, Funk og eksperimentell musikk.

150/100 + avg

Brasil Music Night

Nelson Da Rabeca, Rolf-Erik Nystrøm og Celio de Carvalho, gjestet av POING
Grupo Zanza
Eduardo Agni

250/250 + avg

Tango Milonga

DJ er Alicja Ziolko, kjent fra før i Oslos tangomiljø og i tangomiljøene i Europa. Hun skaper flott stemning med lysbildeshow til vakker tangomsuksikk. Arrangeres i samarbeid med Oslo Tango Club.

150/100 + avg

Looptroop Rockers

Kveldens arrangement i regi av iCAN starter med en paneldebatt over temaet Totalforbud mot atomvåpen, og starter presis kl. 20:00. Etterfulgt av debatten byr DJ Don Martin og Fred Fades på klassisk Goodshit Radio, før Looptroop inntar scenen. De albumaktuelle svenskene stiller med både gamle hits og nye godbiter fra nyslippet Professional Dreamers på denne kvelden som blir en premiere på Norgesturnéen i april.

150/150 + avg

Humorshowet "Varm Jakke"

Bjønn & Øvebønn presenterer humorshowet "Varm Jakke"
Et selvstendig og innovativt stand up show.

80/80 ink. avg

Humorshowet "Varm Jakke"

Bjønn & Øvebønn presenterer humorshowet "Varm Jakke"
Et selvstendig og innovativt stand up show.

80/80 ink. avg

Natacha Atlas - Frankofoni Dager

Natacha Atlas er en belgiskfødt sanger, som er kjent for sin blanding av arabisk musikk og vestlig elektronika. Musikken hennes inneholder klare tradisjonelle elementer, som ofte fargelegges ytterligere med innslag av bl.a. drum’n’bass og reggae. Hun har blitt kalt “en av vår tids sterkeste, mest spennende og tilgjengelige artister”, og leverer gjerne rene fyrverkerier av noen opptredener.

250/200 + avg

Susheela Raman

Susheela Raman er en av de mest fascinerende artistene du kan oppleve i dag. Hun har en sterk og vakker stemme, og beveger seg i et visjonært musikalsk landskap. I tillegg er hun en svært karismatisk personlighet på scenen. Hun har en hærskare av beundrere I Europa, India og andre deler av verden.

230/180 + avg

Steinar Raknes Quartet

Steinar Raknes startet dette bandet som sitt solo-prosjekt i 2007, og gav ut den kritikerroste debut-CDen "Tangos, ballads & more" i november 2008. Repertoaret består hovedsaklig av bassistens egne låter, i tillegg til norske folkemelodier og latinamerikansk musikk som tango og bossa nova. Musikken er varm, melodisk og energisk.

130/80 + avg

Bantukongo Band - World music café

Bantukongo Band`s musikk varierer fra Reggae, Afrocubana, Ndombolo, Jazz og mangfoldige afro beats. Bandet består av flere begavede Kongo-Kinshasa musikere, som representerer det virkelige portrettet av Kongolesisk musikk i Norge.

Fri entré

Valentines Salsa Party

For the love of salsa - Internasjonale danseshow
DJs Feliz, Guachi Guaro, Mojito og Juan-in-a-million sørger for salsa, timba,mambo, bachata, cha cha og andre godbiter.

150/150 + avg

The Organ Club

PAUL WAGNBERG Organ Unit er en hardtsvingende orgeljazztrio fra Norge. Samspilt, med meget gode solister som fører Jimmy Smith-tradisjonen videre. En groovy, humørfylt og underholdende live-act.

100/100 + avg

Oslo Oriental Dance Festival - Lørdagsgalla

Oslo Oriental Dance Festival presenterer dansere i verdensklasse!
Gjestedansere NAWAL BENABDALLA fra Marokko, Divas of Bellydance, DaVid of Scandinavia, Michelle Galdo, Siri Ydstie, Majken Wærdahl, Helene Skaugen, Hilde Lund og Dancer of the Year.

300/300 + avg

Oslo Oriental Dance Festival - Fredagsgalla

Oslo Oriental Dance Festival presenterer magedanskonkurransen Dancer of the Year samt flere profesjonelle magedansere!
Kveldens artister er DaVid of Scandinavia, Anna Barner, Mari Sletten, Shireen og Lizzie Hagen.

300/300 + avg

Electronica and Dubstep Festival

Soria Moria Studentscene ønsker velkommen til en elektrisk kveld fra hovedscenen med electronica, dubstep og house på menyen. Vi presenterer artister som Christian Sol, Vinny Villbass, Father Karl, Gaute, Davidow, Joel Kolltveit, Grandma og The Epics

100/100 + avg

Emmanuel Jal

Human Rights Human Wrongs 2011 er stolte av å presentere eksklusiv opptreden av Emmanuel Jal. “A man with the potential of a young Bob Marley” - Peter Gabriel

150/150 + avg
200/200 + avg

Ras Nas - World music café

Ras Nas er en internasjonalt anerkjent musiker og er en av pionerene innen afro- og reggae musikk i Norge. Hans utgivelser har høstet gode kritikker blant musikkanmeldere.

Fri entré

Carnival and Grand Opening

Velkommen til åpning av Soria Moria Studentscene og latinamerikansk karneval. Vi åpner med sambarytmer og konkurranse om kveldens beste kostyme. Det vil bli en fargerik kveld med samba, house, funk, reggae og soul. Vi presenterer artister som TrioBrasil, Carina Istre, Rogeri Nunes, Winston og DJ Grandma & Grandpa

100/100 + avg

Djangofestival

Hot Club de Norvège/Gaute Skrove (N)
Gwen Cahue & Ben Holder Quartet (F/UK)
Fiona Monbet & Frangy Delporte trio (F)
Jon Larsen (N), Andreas Öberg (S)
Rocky Gresset & Sebastien Giniaux (F)


250/200 + avg

Djangofestival

Jazzbanditt (N)
Antoine & Sèbastien Boyer (F)
Touchè (N)
Sylvian Luc/Bireli Lagrene (F)

250/200 + avg

TCB Band

The TCB Band consists of four superb musicians who acquired their name through working for Elvis Presley.

400/400 + avg

JazzCode

Knut Riisnæs (sax), Lars Jansson (piano), Mats Eilertsen (bass) og initiativtaker Carl Størmer (trommer).
Hør et rått parti med Nordens ledende jazzmusikere spille melodiøs jazz fra JazzCodes nye CD, Being Here som lanseres i januar.

200/150 + avg