The Source: of Christmas

La The Source være din hyrde som leder deg opp Vogts gate til du ser den vakre kuppelen til Soria Moria. Inne i denne prangende pantheon funkler en klingende galakse av julestjerner til din ære!

300/300 + avg

The Source: of Christmas

Trenger du asyl og beskyttelse mot den endeløse autostrada av strømlinjeklingende julekonserter?

300/300 + avg

Pøbeljul med POING og venner

For ellevte gang inviterer POING til et litt annerledes juleshow, fylt med sjarm, spillelyst, humor, klassiske julespill og musikk som noen av oss vil forbinde med jul. Som tidligere år blir POING kraftig utvidet.

200/100 + avg

The Organ Club - Christmas Special!

Bugge Wesseltoft tar med seg hammond orgelet sitt til Cosmopolite og lager "The Organ Club" med venner og kjente. Jazz, Soul, Funk og Space Musikk med dype røtter i Amerikansk 60 og 70 talls orgel tradisjon".

250/200 + avg

VAD - festival 2012

Hovedmålsettingen for IHSG med VAD-festivalen er å forebygge HIV og AIDS og andre seksuelt overførbare sykdommer. Det blir konsert med profesjonelle musikere fra alle verdenshjørner, danseshow og DJ kombinert med live show.

50/50 ink. avg
50/50 + avg

Debashish Bhattacharya duo

Den indiske slidegitaristen Debashish Bhattacharya er det store nye navnet på den internasjonale gitarhimmelen om dagen. Han ble Grammy-nominert for beste verdsmusikk-album med "Calcutta Chronicles: Indian Slide Guitar Odyssey".

200/150 + avg

Marcus Miller "RENAISSANCE" - AVLYST!

Konserten er avlyst pga. ulykke med turnebussen. Kjøpte billetter returneres på utsalgssted innen 30 dager etter konserten skulle funnet sted. Vi beklager.

400/350 + avg

Mulatu Astatke

For andre gang Cosmopolite inviterer Mulatu Astatke! Opphavsmannen til “ethio-jazz”, der vestlig jazz møter tradisjonelle etiopiske melodier, denne gangen nok han kommer med materiale fra nykommende albumet. Det var uforglemmelig kveld i fjor, med fult hus og magisk atmosfære.

350/300 + avg

Arild Andersen Trio

Arild Andersen er et av disse navna som dukker opp i samme åndedrag som Jan Garbarek og Terje Rypdal.

200/150 + avg
200/200 + avg

Lee Fields & The Expressions

Den fantastiske retro soul sanger Lee Fields & The Expressions til Cosmopolite for første gang! Alle soul lovers har mye å glede seg til, så kjenn din besøkelsestid!

270/220 + avg
270/220 + avg

Rock Journey

Romsås Janitsjar har fått med seg Pagan's Mind-vokalist Nils K Rue på en tur gjennom de aller tyngste etappene av rockhistorien. På vår Rock Journey får vi selvfølgelig selskap av gitarister med rørampen på maks og universets eneste fuzztrombone. Gå ikke glipp av dette enestående møtet mellom stilarter du ikke trodde passet sammen. Dette blir tungt, sterkt og ganske så sinna.

150/150 + avg

Kronos Quartet

Den verdenskjente strykekvartetten har i snart 40 år vært et av de mest profilerte ensemblene i internasjonal samtidsmusikk. Kronos Quartet er kjent for samarbeid med komponister som Philip Glass, Steve Reich og John Adams, og det å stadig utvide grensene for hva vi forbinder med formatet strykekvartett.

350/300 + avg
200/200 + avg

Illapu (Chile)

Legendarisk andinsk musikk! Det er som om man hører suset fra Andesfjellene når man hører sangene til Illapu. De ble kjent for å rendyrke andinsk folklore og bolivianske rytmer, noe som senere ble utviklet til Nueva Canción-bevegelsen.

250/250 + avg

Oscar D´Leon (Venezuela)

El Sonero del Mundo (verdens son-sanger), El Sonero Mayor (den store son-sangeren), El Faraón de la salsa (salsafaraoen) eller El Leon de Salsa (salsaløven). Kjært barn har mange navn, og innen salsaverdenen er Oscar D´Leon en av de største.

375/375 + avg

La Descarga + DJs & Party

Norges første, største, beste, heftigste, eldste salsaband! Beste salsa Djs spiller før og etter konserten!

170/170 + avg

Andalusian Conspiracy - plateslipp

Andalusian Conspiracy skapt en helt egen sound hvor spanske elementer blandes med elektrobeats, pop, rock, soul og norsk folkemusikk.
Debutalbum " La revolución sera tuiteada" på Conjura Records.

150/150 + avg

Fra Sør-Helgeland til Oslo

Plateaktuelle artister med røtter i Sømna og Brønnøy
Det kommer flere musikere pr innbygger fra Sømna og Brønnøy enn fra noe annet sted i landet. Denne kvelden møter du et svært bredt utvalg av plateaktuelle artister med tilhold eller røtter i disse nabokommunene på Cosmopolite. Helgelendinger som vil møte helgelendinger i hovedstaden bør kjenne sin besøkelsestid, det samme bør alle med sans for norsk kvalitetsmusikk. Programmet byr på viser, rock, honkytonk, kystrock, folk and roll, pop og mye mer.. Konsertene varer til nærmere kl 02.

220/220 + avg

Candela - World music café

Candela er en norsk flamencogruppe som i en årrekke har opptrådt på mange ulike scener. Repertoaret er en god blanding av ulike stiler og former i flamencotradisjonen som varierer fra sterke rytmer til myke og melodiøse låter. Candelas flamenco passer for et publikum som ønsker en god og allsidig konsertopplevelse med spansk musikk.

150/150 + avg

The Organ Club

Bugge Wesseltoft tar med seg hammond orgelet sitt til Cosmopolite og lager "The Organ Club" med venner og kjente. Jazz, Soul, Funk og Space Musikk med dype røtter i Amerikansk 60 og 70 talls orgel tradisjon".

150/150 + avg

Homay & Mastan

Founded in 2005 by Saied Jafar-zadeh also known as Homay, The Mastan Ensemble has become one of the prominent ‘traditional’ Persian music - ensembles from Iran.

280/250 + avg

Jaliba Kuyateh "King of The Kora"

Saga Africa presents Jaliba Kuyateh & Kumareh Band + Dj Yahou Abdou Njie and Dj Sisqo.
The artist Jaliba Kuyateh, often known as the "King of The Kora", continues to unite the old and modern worlds with his exciting, uplifting performances!

220/220 + avg

X3

X3 med Joeri Hommerson, Børge Olsen og Ravn Hansen blander jazzfusion og rock, med elementer av funk i sitt egenproduserte materiale. Musikken tar deg med på en spennende musikalsk reise med svært mye energi og raske taktskifter.

150/150 + avg

Otros Aires

Elektronisk-neo tango fra Argentina, for andre gang i Norge! Med en forførende og unik stil, mikser de tangoens mest tradisjonelle sanger fra begynnelsen av forrige århundre, med elektroniske rytmer, melodier og tekster fra det 21ste århundre.

270/220 + avg

Omar Sosa med gjester - World music café

Omar Sosa med gjester: Childo Tomás ,Busi Ncube,Sidiki Camara og Ivan Mazuze. Han er kjent for å krysse grenser innen ulike sjangre og komponerer musikk med elementer som spenner fra afrikansk tradisjonsmusikk, latinske rytmer og elektronika med Afrikansk-Cubansk jazz i bunnen!

170/120 + avg

På Hengende Håret

På Hengende Håret fremført i to akter med Caroline Waters, Deb Girnius, Atle Hoff, Odille Blehr og Ole Christian Øen.

250/200 + avg

Al Farah høstfest

Al Farah inviterer til en fantastisk magedansforestilling! Et forrykende show med våre to gjestedansere, Elin Kåven og Ingrid Bjørsnøs Kvam, i tillegg til mange andre flotte dansere fra hele Norge.

250 + avg

Tassili - World music café

Opplev ekte nordafrikansk kveld med Oslo baserte bandet Tassili. Musikken er full av atmosfære og rik på stemningsbilder og groove, er mangfoldig og har et besettende rytmisk driv, så la deg slippe løs og forbered deg for å danse hele kvelden! Konserten er en del av Oslo Kulturnatt og det er fri entré!

Fri entré

The Organ Club

Bugge Wesseltoft tar med seg hammond orgelet sitt til Cosmopolite og lager "The Organ Club" med venner og kjente. Jazz, Soul, Funk og Space Musikk med dype røtter i Amerikansk 60 og 70 talls orgel tradisjon".

175/175 + avg

På Hengende Håret

På Hengende Håret fremført i to akter med Caroline Waters, Deb Girnius, Atle Hoff, Odille Blehr og Ole Christian Øen.

250/200 + avg

Alexandra Sousa & Familia do Fado

Fadistaer: Aleksandra Sousa, Silvia Sousa, Sofia Ferreira og Ricardo Alves Klassisk gitar: José Camacho og Pedro Marques fra Zona Velha i hovedstaden Funchal på Madeira.

200/200 + avg

Tarrus Riley m/ Blak Soil Band

Jamaica feierer 50 års selvstendighet I august 2012. I denne annledningen er Knirckefritt og J.A.M Promotion veldig stolte av å presentere Tarrus Riley med Blak Soil Band featuring Dean Fraser. Tarrus Riley som er en av de offisielle representantene for feiringen “Jamaica 50”, skal spille store konserter rundt om i hele verden og det gleder oss stort at han også tar turen til Oslo. Tarrus Riley er av de fremste representantene forRoots og Conscious Reggae i vår tid og vi forventer et show av klassisk kvalitets Reggae.

280/280 + avg

Kunsten å DANSE gjennom livet

Kunsten å DANSE gjennom livet er en inspirasjonsforedrag krydret med HipHop som illustrasjon. Hvordan kan vi bevege oss gjennom livets fasetter og DANSE oss gjennom dem på en måte vi er fornøyd med?

175/175 + avg

Gino Vannelli

Denne store artisten har solgt over 28 millioner album i sin karriere. Det er en stor glede å kunne invitere til en fantastisk konsertkveld 8. juni. Dette vil bli en uforglemmelig opplevelse for alle musikkelskere.

495/495 + avg

Grupo Zanza

TrAP inviterer til sommerfest og konsert med fantastiske Grupo Zanza!

100/100 + avg

Afshin

Afshin is no doubt one of the biggest Persian pop stars.
His music is fresh and new, merging Persian lyrics an musical traditions with Western pop, in a style and quality that noone else in the Persian scene has achieved. Afshin´s musical production is of the highest possible standard, comparable to the biggest US and European productions.

300/300 + avg

The Organ Club

Bugge Wesseltoft tar med seg hammond orgelet sitt til Cosmopolite og lager "The Organ Club" med venner og kjente.
Jazz, Soul, Funk og Space Musikk med dype røtter i Amerikansk 60 og 70 talls orgel tradisjon". Det er ikke noe å lure på, bare kom!

170/170 + avg

Marcus Miller

Legendariske Marcus Miller med nytt album!. Siden han imponerte en hel verden med fabelaktig basspill på Miles Davis' Tutu tidlig på 80-tallet har han vært en av de mest sentrale bassistene i amerikansk musikkliv; fra samspill med storheter som Miles og Eric Clapton, men også som bandleder, alltid med formidable musikere i bandet.

320/270 + avg

Marcus Miller

Legendariske Marcus Miller med nytt album!. Siden han imponerte en hel verden med fabelaktig basspill på Miles Davis' Tutu tidlig på 80-tallet har han vært en av de mest sentrale bassistene i amerikansk musikkliv; fra samspill med storheter som Miles og Eric Clapton, men også som bandleder, alltid med formidable musikere i bandet.

320/270 + avg

Ibrahim Maalouf

Den fransk-libanesiske trompeteren Ibrahim Maalouf er en ettertraktet og særegen musiker som byr på sammensmelting av orientalsk, moderne og melodiøs jazz ispedd elektronika.

270/220 + avg

Artistry Jazz Group

Det kritikerroste jazzensemblet Artistry Jazz Group med den begavede pianisten Jan Lundgren i spissen, vil under årets vårturné opptre i Oslo for første gang! Gruppen byr på jazzperler av Cole Porter, André Previn, George Gershwin og mange flere.

290/240 + avg
200/200 + avg

Medeski Martin & Wood

”Fokusert, frihetlig og ekstatisk improvisasjon” er en av mange begeistrede beskrivelser av Medeski Martin & Wood, som ellers ofte omtales som populære avant gardister. Den nordamerikanske trioen består av John Medeski (piano, keyboards), Billy Martin (trommer, perkusjon) og Chris Wood (kontrabass, bassgitar).

270/220 + avg

Gospel Unit

Oslo er spekket av dedikerte og dyktige gospelkor og gospelmusikere. Nå har du en unik mulighet til å oppleve et solid knippe av det Oslo har å by på innen gospelmusikk på en og samme kveld. Den 28. april inviterer Mosaic, Safari og Norwegian Gospel Voices til en stor felles konsert!

200/200 + avg

Siavash Shams

Siavash Shams often referred to as Siavash Sahneh or Siavash is a famous Persian pop icon, singer-songwriter and record producer who has released six successful albums. His career spans more than two decades. He was one of the most successful Persian artists of the 80s and 90s.

280/280 + avg

Kroke (Polen) + support Goylem Space Klezmer (N)

Polske KROKE holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, men fikk drahjelp internasjonalt da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspilling av filmen ”Schindlers liste”. Det resulterte i spilleoppdrag verden rundt, og suksessen var et faktum.

250/200 + avg

The Organ Club featuring "LOVE,PEACE & GUMBO"

Bugge ønsker å gjenskape stemningen fra Amerikanske "After Hours Barer". Cool stemning, Herlig Orgel musikk med røtter i 60 og 70 talls Amerikansk Jazz,Soul, Funk og Space musikk. Kom Kom!!

170/170 + avg
300/250 + avg

Tcheka (Kapp Verde)

Dette er musikk å komme i godt humør av med sine eggende rytmer, milde tone og fengende melodier. Melodiene er gitardrevet, ofte med et mildt jazzpreg, ledig og tilbakelent spilt.

250/200 + avg
300/250 + avg

The Organ Club

Gatas Parlament - Rap
Jacob Young - Guitar
Charles Mena - Drums
Bugge Wesseltoft - Hammond B3

150/150 + avg

La Banda Mix - World music café

La Banda Mix består av 11 musikere med bakgrun fra Chile, Mexico og Norge. De formidler varm danserytme som Salsa, Cumbia og Merengue som du bare må danse til!

150/150 + avg

Brasilian Carnaval

Ekte Brasiliansk karneval med:
Aquarela do Brasil
Show de Mulatas
Grupo Zanza

170/170 + avg

Rumi Ensemble & Salar Aghili - World Music Cafè

Iransk-norske Javid Afsari Rad har laget musikk og satt sammen et ensemble bestående av kremen av iranske musikere og en strykekvintett hvor Rumis tanker søkes overført til musikk. Livskraft og energi, sier Javid Afsari Rad.

250/200 + avg

Salsa Gallafest – Nordic Salsa Experience 2012

Nordic Salsa Experience har den glede å invitere deg til årets salsafest. Vi presenterer ShowTime med 12 danseshow med noen av Europas beste dansere. Etter showene kommer seks av Norges beste salsa DJs til å lage topp stemning på dansegulvet. De kommer til å spille i "par", slik at vi får en god blanding av forskjellige typer salsa- og latino musikk.

300/300 + avg

Bjørvika Business Band

Bjørvika Business Band teller opp til vinterens musikalske høydepunkt og inviterer deg med på en helaften! Finn frem 60-tallslooken med dress, sleik, spisse sko, og gi deg hen til en tid hvor ”menn var menn og kvinner hentet kaffe” og hvor spørsmål av betydning fant sine svar over et glass ”Old fashioned.” Kom og kast glans på Cosmopolite og la deg begeistre av et av landets aller beste og stiligste semiprofesjonelle storband.

150/150 + avg

The Organ Club

Bugge Wesseltoft - Hammond B3
Bjørn Vidar Solli - Guitar
Shannon Mowday - Baryton Saxophone
Erik Nylander - Drums

150/100 + avg
Fri entré

Cristina Branco

En fantastisk stemme som treffer deg i hjertet, strør salt i såret og gjør det godt igjen med helende balsam" Cristina Branco formidler de dype følelser, -portugisiske sanger om skjebnen.

270/220 + avg

Annbjørg Lien - Releasekonsert

Annbjørg Lien henter inspirasjon fra et spekter av tradisjoner, med kreativitet, profesjonalitet og intensitet. Med utgangspunkt i norsk tradisjonsmusikk inviterer hun oss til en følsom og forrykende reise gjennom stemninger og stilarter.

150/150 + avg
260/260 + avg

Mambo Compañeros

En aften med Mambo Compañeros er garanti for dansbar musikk, ispedd improvisert latinjazz; alt med høy partyfaktor!

100/100 + avg
200/200 + avg

Djangofestival

HOT CLUB DE NORVÈGE (N)+ gjest Carsten Boe (N)
Adrien MOIGNARD Trio (F) + gjest Florin Niculescu (ROM)
PIERRE MANETTI TRIO (F) sønn av den legendariske gypsyjazz gitaristen Romane

250/200 + avg

Djangofestival

SAMARABALOUF (F) + gjest Jean-Luc Amestoy (F)
SERGE CAMPS OPUS4 (F)
JAZZBANDITT (N) + Aurelièn Trigo (F)

250/200 + avg

Dennis Jale med TCB Band

Det blir ny fest med TCB Band på Cosmopolite i Oslo, Bli med og feire det som ville vært Elvis 77 års dag…

400/400 + avg